AEROMANIA 2017 – TUZLA [video]

7015

Aeroportul Tuzla a găzduit sâmbătă 19 august 2017 un eveniment de referinţă în calendarul spectacolelor aviatice, ediţia AEROMANIA 2017.

Aeromania a marcat, totodată, aniversarea a jumătate de secol de istorie pentru Aeroportul Tuzla, în 1967 înregistrându-se aici prima misiune de zbor a piloţilor AVIASAN.

Cei 11 ani de evenimente aeriene cu piloţi de acrobaţie de renume mondial, dar şi întreaga activitate ce conferă prestigiu acestui loc reprezintă omagiul Regional Air Services – Aeroport Tuzla faţă de tradiţia AVIASAN, pe care o duce mai departe.

             “Aeromania este anul acesta şi un tribut adus legendarilor piloţi AVIASAN – vârful de lance al aviaţiei sanitare româneşti – care, cu 50 de ani în urmă, făceau prima misiune de zbor de pe Tuzla şi care, totodată, au realizat acţiuni de salvare ce îşi găsesc cu greu corespondent în prezent, în ciuda evoluţiei tehnologice”, explică Adrian Vasilache, directorul general Regional Air Services.

„Este în tradiţia Regional Air Services să aspire şi la rolul de prestator de servicii de căutare şi salvare ca succesor al AVIASAN. Până în prezent, suntem iniţiatorii singurui demers coerent de inovare a sistemului SAR în România şi am dus investiţiile în direcţia şi la standardele practicate pe plan internaţional – construind, pe aeroportul nostru, inclusiv primul centru de pregătire pentru supravieţuirea pe mare din Europa Centrală şi de Est pe care, tot în spiritul tradiţiei care ne defineşte, l-am numit <Centrul de Pregătire Constantin Ştefănescu>” – a completat dl. Vasilache.

 

Nu au lipsit nici de această dată Jurgis Kairys, Iacării Acrobaţi, Aeroclubul României şi Hawks of Romania – Blue Wings, White Wings.

Ne-au încântat demonstraţile Statului Major al Forţelor Aeriene și Statului Major al Forţelor Navale cu lansări parașutiști cu 2 YAR 330 Puma Naval, prezentare în zbor a aeronavei C-27 Spartan, prezentare elicoptere de luptă YAR 330 Puma, MIG 21 Lancer, inserţie și extracţie rapidă a unei grupe militari, acţiune în timpul căreia aceştia vor folosi armamentul individual și vor trage cu muniţie de manevră, coborârea salvatorului și ridicarea cu troliul a unui rănit, folosind targa de salvare, zborul de pensionare al comandorului Vlad Puiu.

Cireașa de pe tort au fost zborurile acrobatice solo Sorin Bochiş, Dan Ştefănescu (Suhoi), Hawks of Romania, Jurgis Kairys – multiplu campion mondial de acrobaţie aviatică pe Suhoi 31 precum si showul de final cu Air Bandits.

Spectacolul aerian a fost completat de Concerte Daniele Gottardo, Proconsul și The ROCK.

 

Toată galeria AICI!

Foto Andrei Gemes /Video: Bogdan Minciuna
Rep: Bogdan-Adrian Mincinună


Motorsport Race Management
#ThisIsWhatWeDo
www.MotorsportRaceManagement.ro