BlueStreamline – Prima echipă de Formula Student din România

14956

Un deceniu. O echipă. Un ideal.

Într-o epocă în care prezența României în competițiile automobilistice de anvergură internațională pare a fi tot mai timidă, o echipă de studenți a Universității Transilvania din Brașov alături de profesorul lor (domnul profesor Mihai Comsit), se străduiesc să înfrângă această realitate. Noi le-am facut o vizita in primavara acestui an și am încercat să aflăm povestea primei echipe de Formula Student din România.

Născută acum 10 ani, echipa BlueStreamline este una din echipele românești care ne reprezintă țara în competiția ”Formula Student”, întrecere destinată studenților  de pe toate continentele, în cadrul căreia se întâlnesc peste 600 de echipe. Etapele sunt alcătuite din mai multe probe, și se desfășoară pe circuite din întreaga lume (Universitatea din Brașov participând la trei dintre acestea, respectiv Marea Britanie, Spania și Italia).

Drumul parcurs de-a lungul acestui deceniu nu a fost lipsit de încercări și probleme. Însă, prin ambiția și efortul membrilor săi, BlueStreamline a reușit să obțină și rezultate remarcabile, devansând echipe cu bugete mult mai mari. Printre performanțele echipei brașovene, amintim:

  • În 2010, Spania locul 11 din 73 de participanți;
  • În 2011 Premiul ”Best Fuel Consumption”, premiul „Best Team Work” si locul 4 în cadrul probelor dinamice din Catalunya (Spania);
  • În 2012 locul 13 din 74 de echipe în Spania;
  • În 2015 locul 45 din 140 de echipe la Silverstone (Marea Britanie) și locul 21 din 52 în Spania;
  • În 2017 locul 27 din 127 de echipe la Silverstone;

Povestea a continuat și în 2018,  in luna iulie având loc etapa de la Silverstone, unde echipa universității din Brașov a obținut locul 34 din 118  echipe participante. Echipa se pregătește pentru etapa de pe Circuit De Catalunya (Spania), ce va avea loc luna aceasta.

 

Editare video: Bogdan Adrian Minciuna
Sursa foto: facebook BlueStreamline