Anul acesta cei de la Porsche sărbătoresc 70 de ani de la producerea primului automobil ce avea să poarte emblema mărcii din Stuttgart. În 1948 Ferry Porsche prezenta lumii întregi Porsche No.1 Type 356, geneza! De atunci și până în prezent compania a construit un șir întreg de modele sport care i-au făcut cunoscut numele pe întreg mapamondul.

De asemenea, motorsportul a fost întotdeauna o parte foarte importantă din filozofia Porsche, în anduranță și în special la Le Mans băieții din Stuttgart s-au prezentat mereu cu modele excepționale, unele dintre acestea ajunse adevărate legende ale circuitului.

Cu ocazia împlinirii acestor 70 de ani de producție neîntreruptă și performanțe la cel mai înalt nivel, aceștia se vor prezenta la Le Mans cu patru modele 911 RSR de ultimă generație, două dintre acestea vor avea picturi cu totul speciale care ne readuc în memorie unele dintre cele mai faimoase modele ale producătorului din Zuffenhausen.

Mașina #91 la volanul căreia se va afla tripleta Lietz/Bruni/Makowiecki o să ruleze cu o pictură asemeni modelelor 956/962C care au spulberat concurența în anii `80, perioadă în care Rothmans era principalul sponsor al mașinilor nemțești de uzină.

Porsche 956 împreună cu geamăna 962C sunt considerate de mulți a fi cele mai puternice prototipuri construite vreodată

Modelul #92 pe de altă parte, cu Etre/Christensen/Vanthoor la volan, este reîncarnarea lui 917/20, faimosul „Pink pig”. La startul întrecerii din 1971 Porsche alinia un șasiu 917 cu totul aparte ce se dorea a fii următorul pas în evoluția mașinii care adusese prima victorie a mărcii în faimoasa cursă de 24 de ore cu un an în urmă. Chiar dacă mașina nu a reușit să termine cursa rămâne în continuare un model semnificativ atât pentru Porsche cât și pentru Le Mans și una dintre cele mai fotografiate mașini de cursă din istorie.

Denumirile inscripționate pe caroseria faimosului purcel roz sunt defapt părți ale anatomiei porcului.

Cu un platou atât de numeros la GTE-Pro, Porsche, Ford, Ferrari, Aston Martin, BMW și Corvette, cu siguranță vom asista la o desfășurare de forțe magnifică care va ține capul de afiș timp de 24 de ore.