Phillip Oettl obtine prima victorie din cariera in Marele Premiu al Spaniei

1943

Germanul Phillip Oettl #65 a obtinut prima victorie din cariera la clasa Moto3 pe circuitul Jerez de la Frontera dupa un duel spectaculos cu Marco Bezzecchi #12. Marcos Ramirez #42 a completat podiumul. 

Jorge Martin #88 a profitat de plecarea din pole position si a ramas la conducerea cursei dupa primele viraje. Coechipierul sau, Fabio Diggianantonio #21, a urcat pe 2, completand un start perfect pentru echipa Del Conca Gresini.

Primul incident al cursei a avut loc in virajul 2 al primului tur, John McPhee #17 atacand mult prea increzator pozitia lui Lorenzo Dalla Porta #48 si acrosandu-se atat cu acesta, cat si cu Dennis Foggia #10.

Grupul fruntas a fost alcatuit din nu mai putin de 18 oameni, piloti precum Enea Bastianini #33, Marco Bezzecchi #12, Tony Arbolino #14 pasand intre ei si Martin #88 pozitia de lider.

Punctul culminant al cursei a fost reprezentat de o manevra kamikaze a lui Aron Canet #44, care, ajuns pe locul 6, a abordat mult prea ambitios virajul 6 in incercarea de a trece de rivalul Martin #88 si a provocat un acrosaj multiplu. Atat el, cat si Martin #88, Bastianini #33 si Arbolino #14 au parasit cursa. Incidentul s-a petrecut cu 4 tururi ramase din cursa.

In momentul dezastrului, Phillip Oettl #65 si Marco Bezzecchi #12 se aflau pe primele 2 pozitii. Cei doi au profitat si s-au desprins decisiv de bucata ramasa din pluton, lasandu-i pe Alonso Lopez #72, Kaito Toba #27, Marcos Ramirez #42 si alti cativa piloti sa isi dispute ultima treapta a podiumului.

Phillip Oettl #65 a rezistat exemplar eforturilor lui Bezzecchi #12 si a castigat GP-ul de la Jerez, cu debtuantul Alonso Lopez #72 invingandu-l pe Ramirez #42 si luand steagul in patratele de pe locul 3. Din pacate pentru el insa, la cateva minute dupa finalul cursei, Lopez #72 a fost declasat cu un loc ca urmare a depasirii limitelor traseului, astfel ca Ramirez #42 a mostenit ultima treapta a podiumului.

Al 5-lea a terminat colegul lui Marcos Ramirez #42 de la Bester Capital Dubai, Jaume Masia #5, un alt debutant spaniol. La mai putin de o zecime dupa el au sosit Tatsuki Suzuki #24 si Fabio Diggianantonio #21.

Jakub Kornfeil #84 a oferit o noua prestatie solida si a terminat al 8-lea, in fata lui Kaito Toba #27. Top 10-ul a fost completat de Gabriel Rodrigo #19.

La general, manevra sinucigasa a lui Canet #44 da lucrurile peste cap – noul lider este Bezzecchi #12, cu 63 de puncte, opt mai multe decat Jorge Martin #88, care ramane la borna 55. Canet #44 e al treilea, cu 48 de puncte, in timp ce Diggia #21 urca pe 4, cu 46 de puncte.

 

Lasă un răspuns