Baldassarri domina cursa Moto2 de la Jerez

1880

Lorenzo Baldassarri #7 a avut pana acum un weekend de exceptie la Jerez, dar la intrarea in primele viraje, Alex Marquez #73 conducea, fiind urmat de Brad Binder #41 si Pecco Bagnaia #42.

Mai in spate, am avut un prim incident important, cand Luca Marini #10 a franat prea violent in virajul 6 si l-a acrosat pe Jorge Navarro #9, un alt pilot ce a mers bine pe traseul andaluz. Doar ibericul a revenit in cursa, fara sa prinda puncte.

Asta i-a dat o mana de ajutor lui Miguel Oliveira #44, care a avut un start fulgerator, iar la finalul primului tur era pe 8, dupa ce a plecat de pe grila cu 6 pozitii mai in spate. Baldassarri a preluat conducerea in turul 3 si de aici a inceput forcingul italianului.

Binder se afla pe 2 in acele momente, dar o serie de greseli l-a retrogradat cateva pozitii, fiind depasit rand pe rand de Oliveira, Marquez, Bagnaia, Xavi Vierge #97 si Mattia Pasini #54, care a avut un mic clinci cu Romano Fenati #13 ce s-a incheiat cu o tranta pentru debutant.

Primii 2 au reusit sa se desprinda de urmaritori si au format un grup fruntas cu liderul cursei. Asta pana in turul 11, cand o noua gafa a lui Marquez i-a adus cazatura si implicit, primul abandon al sezonului, in virajul 2.

Mare lucru nu s-a mai intamplat de atunci, iar Baldassarri obtine prima sa victorie la Moto2 dupa aproape 2 ani si urca pe locul al 2-lea la general, cu 64 de puncte. Oliveira se afla la un punct in spate gratie podiumului de azi, iar Bagnaia, cel care completeaza podiumul, ramane lider, cu 9 puncte avans.

Lasă un răspuns