Ott Tanak câștigă Raliul Argentinei

1303

Weekendul trecut, în Argentina, a avut loc etapa cu numărul 5 a Campionatului Mondial de Raliuri, etapă alergată integral pe macadam.

Prima specială a raliului a fost adjudecată de Thierry Neuville, dar aceasta este o specială spectacol, adevărata acțiune începând de vineri.

Omul zilei de Vineri a fost estonianul Ott Tanak, el reușind să prezinte un ritm foarte rapid pe macadamul argentinian, terminând ziua în postură de lider. Colegii lui, Jari-Matti Latvala/Mikka Antilla au avut ghinion, aceștia fiind nevoiți să abandoneze după ce au avariat mașina de concurs și ei nu au mai putut lua startul în celelalte două zile de concurs. Un alt nume ce a întâmpinat probleme a fost Andreas Mikkelsen, norvigianul reușind să fie lider în bucla de dimineață, dar pe bucla de după-amiază, el suferă de o pană, pierzând secunde prețioase.

În ziua secundă, Tanak iese din nou la rampă, câștigând 5 din cele 7 speciale ale zilei, chiar dacă el a întâmpinat mici probleme tehnice la mașină, dar chiar și așa, estonianul rămâne lider. O altă victimă importantă din pluton a fost echipajul Citroen, Craig Breen/Scott Martin, ei ies în decor, iar mașina a suferit avarii serioase, mai ales la rollcage și aceștia au depus armele.

Ultima zi de concurs avea în program două treceri pe celebra specială EL Condor, în acest an, ea fiind alergată în sens opus. Tanak a ales un parcurs de conservare, el reușind să aducă mașina cu bine la final și să își adjudece Raliul Argentinei. Power Stage-ul i-a revenit lui Thierry Neuville.

Așadar, estonienii Ott Tanak/Martin Jarveoja(Toyota Yaris WRC) câștigă în America de Sud aducând prima victorie din 2018 pentru japonezii de la Toyota. Pe locul 2 la finele raliului a venit echipajul Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul(Hyundai i20 WRC), ei luând și punctele bonus de pe Power Stage. Poziția a treia la final a fost ocupată de spaniolii Dani Sordo/Carlos del Barrio(Hyundai i20 WRC). Celelalte echipaje care au terminat în puncte sunt:

4.Sebastien Ogier/Julien Ingrassia(Ford Fiesta RS WRC)

5.Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger(Hyundai i20 WRC)

6.Elfyn Evans/Daniel Barritt(Ford Fiesta RS WRC)

7.Kris Meeke/Paul Nagle(Citroen C3 WRC)

8.Esapekka Lappi/Janne Ferm(Toyota Yaris WRC)

9.Teemu Suninen/Mikko Markkula(Ford Fiesta RS WRC)

10.Pontus Tidemand/Jonas Andersson(Skoda Fabia R5)

La general, Ogier rămâne lider, Neuville pe 2, Tanak pe 3, iar la constructori Hyundai își menține șefia în clasament.

Următoarea oprire a WRC va fi în Portugalia, în perioada 17-20 mai, iar acțiunea va putea fi urmărită pe Telekom Sport și Red Bull TV.

 

 

Lasă un răspuns