Lewis Hamilton câștigă la Baku

1576

Din pole avea să plece Sebastian Vettel. Germanul are un start bun, dar în pluton aveau deja loc incidente. Kimi Raikkonen face contact cu Esteban Ocon(Force India Mercedes), francezul în urma contactului fiind proiectat în parapet. Alte nume ce au avut de suferit au fost Sergey Sirotkin(Williams Mercedes) și Fernando Alonso, în cele din urmă fiind nevoie de apariția Safety-Car-ului. După ce mașina de siguranță se retrage, cursa revine la normal.

Grand Prix-ul din Azerbaidjan avea o desfășurare cam monotonă, asta până în turul 40. În acest tur, piloții Red Bull, Max Verstappen și Daniel Ricciardo se lovesc pe linia de start/sosire după o greșeală efectuată de Verstappen, ambii alegând să abandoneze. Safety-Car-ul apare din nou, compactând plutonul condus atunci de Bottas. Câteva tururi mai târziu, sub perioada de SC, Romain Grosjean(Haas Ferrari) scapă mașina și ajunge în parapet provocând daune serioase la monopostul său, francezul depunând armele. Safety-Car-ul se retrage, iar cursa devine una de sprint. Vettel face o mișcare curajoasă atacându-l pe Bottas, dar ratează frânarea, ajungând pe locul 4. Ghinionul avea să il lovească pe Valtteri Bottas(Mercedes) în turul 49, el are parte de o pană la roata dreapta-spate, finlandezul abandonând cursa.

În cele din urmă, britanicul Lewis Hamilton(Mercedes) trece primul linia de start/sosire și reușește să aducă prima victorie pentru germani. Locul secund pe podium îi revine lui Kimi Raikkonen(Ferrari), iar pe 3 termină Sergio Perez(Force India Mercedes). Celelalte nume ce au terminat în puncte au fost:

 

4.Sebastian Vettel(Ferrari)

5.Carlos Sainz(Renault)

6.Charles Leclerc(Alfa Romeo Sauber Ferrari)

7.Fernando Alonso(Mclaren Renault)

8.Lance Stroll(Williams Mercedes)

9.Stoffel Vandoorne(Mclaren Renault)

10.Brendon Hartley(Toro Rosso Honda)

La general, Hamilton trece în frunte, Vettel pe 2, Raikkonen pe 3, iar la constructori Ferrari rămâne lider.

Următoarea etapă din Formula 1 va avea loc în Barcelona, Spania, în weekendul 12-14 mai și va putea fi urmărită pe Digi Sport, Telekom Sport și RTL.

Lasă un răspuns