Marquez ramane neinvins in Austin

2199

Marc Marquez #93 a dominat calificarile si a obtinut al 6-lea pole din tot atatea in Austin, in ciuda unei cazaturi. Maverick Vinales #25 si Andrea Iannone #29 il insoteau in prima linie, dar faptul ca Marquez l-a incurcat pe Vinales i-a adus „serifului din Texas” o penalizare 3 de locuri pe grila.

Johann Zarco #5 pleca astfel din prima linie, in timp ce Marquez o deschidea pe a 2-a, cu Valentino Rossi #46 si Jorge Lorenzo #99 alaturi. Iannone a avut cel mai bun start si conducea in primele viraje, dar Marquez a plecat si el superb, iar in virajul 12 depasea pentru prima pozitie.

Vinales se afla pe 3 in acel moment, in timp ce Cal Crutchlow #35 a avut si el un progres de 3 pozitii fata de grila, de pe 7, pana pe 4. Zarco si Rossi erau si ei in spatele lor, dar „Il Dottore” a trecut rand pe rand de cei 2 piloti independenti.

Marquez s-a distantat in cateva de tururi de concurenta, iar Iannone parea ca-si va disputa locul pe podium cu Vinales si Rossi. Mai in spate, Crutchlow si Zarco, cei ce sa bateau la victorie in Argentina, aveau si ei ceva de impartit cu Andrea Dovizioso #4 si Dani Pedrosa #26 in propria lor „liga”.

Asta pana cand Crutchlow a pus-o jos pentru prima data in acest sezon, iar britanicul pierdea astfel sefia clasamentului general. Un alt performer al rundei din Argentina: Alex Rins #42, a cazut si el cand se afla in top10, iar ibericul bifa si el al 2-lea abandon in primele 3 curse ale sezonului.

Ultima cazatura i-a apartinut lui Hafizh Syahrin #55, care bifa si el prima cursa neincheiata in acest sezon. In fata, Vinales a facut schimb de locuri pe podium cu Iannone, iar „DesmoDovi” urca pana pe 5, dar in rest, clasamentul n-a mai suferit modificari substantiale.

Astfel, Marquez ramane neinvins in Texas, dar Dovi pleaca lider al clasamentului general, pentru doar un singur punct. Rossi n-a putut urca mai sus de locul al 4-lea, in timp ce Zarco il egaleaza la puncte pe Crutchlow care pleaca cu mana goala din runda a 3-a, gratie locului al 6-lea.

Trebuie remarcata performanta lui Pedrosa, care s-a luptat cu durerile teribile de la incheietura mainii, pentru a incheia la final pe 7. Aleix Espargaro #41 a bifat primele puncte in acest sezon cu clasarea pe locul al 10-lea, in fata unui Lorenzo care merge din rau in mai rau.

PozitieNumeNumarPunctaj
1Andrea Dovizioso446
2Marc Marquez9345
3Maverick Vinales2541
4Cal Crutchlow3538
5Johann Zarco538
6Andrea Iannone2931
7Valentino Rossi4629

Lasă un răspuns