Jorge Martin #88 revine pe cea mai inalta treapta a podiumului in GP-ul Americilor

1770

Jorge Martin #88 (Del Conca Gresini) a abordat perfect intrecerea clasei mezine din cadrul Marelui Premiu al Americilor, desfasurat in Austin, Texas, si a obtinut a doua victorie stagionala, revenind astfel in fruntea clasamentului general. Enea Bastianini #33 (Leopard Racing) si Marco Bezzecchi #12 (Redox PruestelGP) au completat podiumul.

Plecat din pole position, Jorge Martin #88 si-a pastrat pozitia de lider dupa primul viraj, in timp ce coechipierul sau, Fabio Diggianantonio #21, a urcat pe 2.

Asa cum era de asteptat, imbulzeala din primul viraj, un viraj de stanga extrem de stramt, a facut cateva victime – Gabriel Rodrigo #19, Jaume Masia #5, Marcos Ramirez #42 si Adam Norrodin #7. Cateva momente mai tarziu, si Niccolo Antonelli #23 a trantit motocicleta.

La varf, un foarte determinat Diggianantonio #21 a preluat conducerea, tinandu-i la respect pe cei doi principali favoriti la titlul categoriei, Martin #88 si Aron Canet #44. In scurt timp, in batalie s-a implicat si Marco Bezzecchi #12, dornic sa arate ca victoria din Argentina nu a fost una conjuncturala.

Bezzecchi #12 a stat o buna bucata din intrecere la conducere dupa depasirile efectuate asupra baietilor lui Fausto Gresini. In spate, liderul clasamentului general, Canet #44, pierdea pozitie dupa pozitie, in timp ce Phillip Oettl #65 si Enea Bastianini #33 trageau tare pentru a ii prinde pe pilotii fruntasi.

Cu 6 tururi inainte de final, Martin #88 a facut asupra lui Bezzecchi #12 o manevra ce s-a dovedit decisiva in lupta pentru victorie. Odata revenit pe pozitia intai, spaniolul a inceput sa puna distanta intre el si restul plutonului.

Bastianini #33 a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a-i strica petrecerea lui Martin #88, insa, dupa ce a ajuns pe locul 2, italianul nu a mai avut forta necesara pentru a topi si distanta fata de lider.

La intrarea in ultimul tur, singurul punct fierbinte al cursei a ramas lupta pentru ultima treapta a podiumului. Diggia #21 si Bezzecchi #12 s-au depasit succesiv de mai multe ori, de acest lucru profitand Andrea Migno #16 si Phillip Oettl #65. In disperarea de a-si adjudeca locul 3, Diggia #21 a iesit larg, incurcandu-l si pe Oettl #65.

Jorge Martin #88 a trecut linistit linia de sosire, obtinand a doua victorie din 2018, dupa cea din Qatar. Bastianini #33 l-a urmat, marcand prima clasare pe podium din sezonul curent. Intr-un final, Bezzecchi #12 a cucerit locul 3, cu Andrea Migno #16 la 6 sutimi mai in spate, pe locul 4. Diggianantonio #21 a completat top 5-ul.

Phillip Oettl #65 a terminat al 6-lea, in timp ce Jakub Kornfeil #84, coechipierul lui Bezzecchi #12, a luat steagul in patratele de pe locul 7. Aron Canet #44 a limitat daunele cat a putut, incheiind al 8-lea.

Topul primilor 10 a fost inchis de Tatsuki Suzuki #24 si Livio Loi #11.

De mentionat si recuperarea superba a lui Gabriel Rodrigo #19 care, dupa cazatura din primul viraj, a revenit in saua motocicletei si a terminat cursa pe locul 12, luand acasa 4 puncte pretioase.

In clasamentul general, Jorge Martin #88 redevine lider, cu un total de 55 de puncte. Aron Canet #44 cade pe locul 2, cu 48 de puncte, in timp ce Marco Bezzecchi #12 isi consolideaza pozitia a treia, italianul avand acum 43 de puncte. Fabio Diggianantonio #21 ramane al 4-lea, cu 37 de puncte, in timp ce Enea Bastianini #33 vine puternic pana pe locul 5, cu 33 de puncte.

 

 

Lasă un răspuns