Robert Mureșan luptă pentru podium in Etapa a doua a Campionatului European BMU

Martin Choy #77 face dubla în Grecia

2745
Robert Muresan #95

Superbike

La clasa regina, nimic nu a fost diferit fata de ziua de sambata. Aceiasi Martin Choy #77 si Angel Karanyotov #79 si-au disputat victoria, lasandu-l in urma pe Robert Muresan #95 care s-a intrebuintat serios să pastreze ritmul cu cei doi.

Robi vine pe trei si are un rezultat de invidiat in conditiile date, motocicleta sa nu are pentru moment adaptarile de tip racing si asta l-a dezavantajat enorm.

Spre deosebire de ei, cei doi rivali bulgari nu s-au mai atins, insa rezultatul final a fost acelasi, Choy #77 iesind invingator.

Cu aceasta noua clasare pe locul 3, Robert Muresan #95 a obtinut lejer pozitia fruntasa in Campionatul Romaniei, al doilea cel mai bun roman venind abia pe locul 9, in persoana lui Bogdan Vrajitoru #30. Imediat sub acesta a terminat Adrian Zelca #127.

Robi ne declara: „Este un rezultat mult mai bun decat cel la care ma asteptam, am fost felicitat de Angel Karanyotov #97 caruia i-am cedat pozitia ca sa nu incurc lupta pentru locul 1 in conditiile in care a trebuit sa ma declar mai lent din turul 3 unde problemele au devenit mai serioase cu un chattering pe față, dar acest loc trei ne ajuta, ne mentine in lupta pentru titlu. Este un campionat lung, orice este posibil și vă promit surprize cât de curând. În ambele etape de Campionat Naționaț sunt pe locul 1, avem maximul de puncte, un rezultat mai mult decât satisfăcător. Țin să mulțumesc clubului meu, sponsorilor Primaria Capitalei, Ducati Romania, Borsec, Shop4Moto și în special fanilor, familiei și tuturor celor ce sunt alături de noi.

Supersport

Cursa clasei Supersport a fost si ea una extrem de echilibrata, 4 piloti disputandu-si intaietatea si pozitiile pe podium.

Alexander Georgiev #94 a obtinut victoria, revansandu-se astfel dupa locul 2 din cursa de ieri. Podiumul a fost completat de conationalii bulgari Plamen Petrov #69 (+0.186) si Boyan Bonchev #87 (+0.414). Favoritul nostru, Ionel Pascota #20, a ratat pentru putin podiumul, el terminand al patrulea, la 1.726 sub invingator.

Adrian Petrovici #96 a incheiat al 6-lea, luand pozitia secunda in Campionatul Romaniei, in timp ce Vlad Bar #19 a completat podiumul national cu o clasare pe locul 8.

Pascota Ionel #20

 

Formula 1000

Clasa F1000 a fost dominata de Boyko Bozhinov #5 si Altug Inan #56, cei doi indepartandu-se de restul plutonului la peste 15 secunde.

La trecerea liniei de sosire, diferenta dintre cei doi a fost de doar 65 de miimi, in favoarea bulgarului Bozhinov #5, care ieri terminase pe pozitia secunda. La o eternitate in spatele celor doi, in completarea podiumului, a venit Burak Albayrak #21.

Alexandru Szekely #126 a cules laurii in ceea ce priveste Campionatul Romaniei, debutantul luand steagul in patratele de pe locul 6. Adrian Rus #97 si Valentin Gherghina #777 i s-au alaturat pe podiumul national, ei terminand cursa pe locurile 8, respectiv 9.

Formula 1000

Formula 600

Daca ieri cursa clasei F600 a fost o afacere intre doar doi concurenti, Krasimir Mihaylov #1 si Kosta Jovanovic #86, astazi a fost vorba de o batalie in 4 pentru cea mai inalta treapta a podiumului. Valentin Todorov #38 si Kerem Ucar #76 s-au alaturat protagonistilor de ieri.

Dupa ce ieri pierduse victoria pentru doar 137 de miimi, norocul nu i-a suras nici azi lui Jovanovic #86, care a terminat iar pe locul 2, de data aceasta la doar 102 miimi, in spatele lui Kerem Ucar #76. Invingatorul de ieri, Mihaylov #1, a completat podiumul.

In ceea ce priveste Campionatul Romaniei, cel mai bun pilot a fost debutantul Vlad Neaga #194, care a terminat cursa pe locul 6. Podiumul romanilor a fost completat de Robertino Dumitru #56 si Ciprian Vadasan #93, care au luat steagul in patratele de pe locurile 11, respectiv 12.

Formula 600

 

 

Actiunea in Campionatul European BMU si Campionatul National de Viteza pe Circuit se va relua peste aproximativ o luna, in weekend-ul 12-13 mai, pe circuitul Motorpark Adancata, aflat in judetul Ialomita cu etapele 03-04.

Foto: Ana Maria Oancia
Galerii foto complete Aici!

 

Lasă un răspuns