Martin Choy #77 castiga prima mansa de la Serres, cu Robert Muresan #95 pe ultima treapta a podiumului

5653

Prima etapa din noul sezon al Campionatului European BMU si a Campionatului National de Viteza pe Circuit s-a desfasurat in aceasta dupa-amiaza, pe circuitul Serres.

Formula 600

Victoria in cursa clasei F600 a fost o afacere disputata intre doar 2 piloti, Krasimir Mihaylov #1 si Kosta Jovanovic #86. Cei doi s-au desprins de restul plutonului la peste 5 secunde. Mihaylov #1 a obtinut victoria pentru doar 137 de miimi.

Assen Lilov #4 a completat podiumul.

Cel mai bine clasat roman a fost veteranul Giorgio Versaci #77, care a luat steagul in patratele de pe locul 9. Imediat sub el, in completarea top 10-ului, a venit Robertino Dumitru #56 și Virgil Marin #24

 

Giorgio Versaci #77

Formula 1000

Cea mai populata clasa (29 de piloti pe grila de start) a oferit si cea mai spectaculoasa intrecere a zilei, plutonul impartindu-se in mai multe grupuri care si-au disputat pozitiile in zona punctelor.

Daca la F600 am avut o batalie in doi pentru cea mai inalta treapta a podiumului, la F1000 lucrurile au fost mai palpitante, intrucat 3 piloti au trecut linia de sosire intr-un interval mai mic de jumatate de secunda.

Furkan Taksin Idgu #87 a obtinut victoria, urmat de Boyko Bozhinov #5 si Rusin Ziatkov #88.

Cel mai performant roman a fost debutantul Alexandru Szekely #126, care a incheiat al 10-lea.

Alexandru Szekely #126

Adrian Rus #97 si Valentin Gherghina #777 au obtinut si ei puncte, cei doi terminand pe locurile 13, respectiv 14.

Valentin Gherghina #777

 

Podium Formula 1000

Sorin Pop #7 a suferit o cazatura in cursa de azi, el fiind impins in afara traseului de alt pilot.

Supersport

Favoritul publicului, Dimitris Karakostas #7 si-a respectat statutul de favorit pe teren propriu si a obtinut victoria in cursa clasei Supersport. Totusi, misiunea sa nu a fost una tocmai usoara, Alexander Georgiev #94 secondandu-l la mai putin de jumatate de secunda.

Ionel Pascota #20, vicecampionul european BMU in exercitiu, a obtinut fara prea mari probleme locul 3, aratand astfel ca accidentul suferit in antrenamentele dinaintea weekend-ului nu l-a afectat serios.

Adrian Petrovici #96 si Dan Mainescu #134 au obtinut si ei clasari bune pentru Romania, trecand linia de sosire pe locurile 7 si 8.

Podium SuperSport 600

Riderul Florin Birladeanu #555 a fost al 10-lea.

Superbike

Cursa clasei regine a oferit un duel pe cinste intre Angel Karanyotov #79 si Martin Choy #77. Batalia a atins punctul culminant in momentul in care, cu 4 tururi ramase de disputat, cei doi s-au atins. Marele pierzator al acestui contact a fost Karanyotov #79, care a iesit in afara limitelor circuitului.

Fost campion mondial de Supermoto, Karanyotov #79 si-a aratat experienta pe offroad si a reusit sa revina pe circuit, pastrandu-si pozitia secunda.

Diferenta de putere intre cei doi protagonisti si Robert Muresan #95 ramane una mare, favoritul nostru pierzand aproximativ o secunda pe fiecare tur fata de cei doi adversari.

Robert Muresan #95

Totusi, pe al sau nou Ducati, Muresan #95 si-a mentinut pozitia a 3-a, devansandu-l pe Georgios Markesinis pentru aproape jumatate de secunda.

Podium SuperBike BMU

Bogdan Vrajitoru #30 a fost al doilea in clasamentul romanilor, el terminand cursa pe locul 9, in fata compatriotului Adrian Zelca #127.

Podium SuperBike

Actiunea se va relua maine dimineata, cu etapa a doua a CNIRv si BMU.

Foto: Ana Maria Oancia