World Rallycross, prefața sezonului 2018

9067

Cel mai spectaculoasă ramură a automobilismului, World Rallycross(Campionatul Mondial de Rallycross) își reia activitatea competițională, în acest weekend pe Circuit de Catalunya, Barcelona, Spania.

La capitolul concurenții avem multe schimbări în pluton. Începem cu Audi acolo unde Mattias Ekstrom. campionul din 2016, a ales să renunțe la DTM și să se axeze pe un sezon full în World RX. Ekstrom îl va avea coleg pe norvegianul Andreas Bakkerud, fiind debutul său la germani, după ce Ford a decis să se retragă din campionat. Două noi mărci își fac debutul în campionat, Hyundai și Renault. Modelele Hyundai i20 vor fi pilotate de Timur Timerzyanov și Niclas Gronholm, mașinile aparținând de echipa lui Marcus Gronholm. Piloții modelelor Renault Megane sunt francezii Guerlain Chicherit și Jerome Grosset Janin. De menționat este și apariția lui Oliver Bennett pe un Mini Cooper RX la clasa Supercar. Campionul din 2017, suedezul Johan Kristoffersson va alerga în continuare pentru Vw alături de Petter Solberg. Nici la Peugeot nu sunt schimbări, acolo îi vom întâlni în continuare pe Sebastien Loeb și frații Hansen, Timmy și Kevin.

Calendarul competițional cuprinde 12 etape și avem două noutăți. Prima este etapa din Marea Britanie care își schimbă locația, Lydden Hill fiind înlocuit de Silverstone, acolo unde va avea loc și un festival dedicat sporturilor cu motor numit Speedmachine ce se va derula simultan cu etapa de World RX. Cea de-a doua noutate din acest sezon este apariția etapei americane de la Austin, Texas. Ea va fi alergată pe circuitul “Circuit of the Americas”, aceasta reprezentând prima vizită a World RX în Statele Unite ale Americii.

Cam așa se va prezenta sezonul 2018 al World Rallycross, iar acțiunea sa poate fi urmărită pe Tv-Motorsport.TV(disponibil doar în rețeaua UPC în România), dar și pe pagina de Facebook/Canalul de Youtube al competiției.