WRC: Sebastien Ogier câștigă Turul Corsicii

1382

În weekendul ce tocmai s-a încheiat, Franța prin insula Corsica a găzduit cea de-a patra etapă a Campionatului Mondial de Raliuri, Turul Corsicii, fiind un raliu desfășurat integral pe asfalt.

Prima zi de concurs avea în program 4 probe speciale, cel mai lung test având aproape 50 de km. Primul care iese la rampă este Sebastien Ogier ce se impune pe prima probă a zilei. Pe PS2 am avut parte de un abandon important în pluton. Este vorba aici despre Sebastien Loeb/Daniel Elena(Citroen C3 WRC). Loeb scapă mașina și ajunge în decor, din pacăte alsacianul nemaiputând scoate mașina. Timpul reper pe PS2 a fost stabilit tot de Ogier, același scenariu se repetă și pe PS3, iar pe ultima probă a zilei, Esapekka Lappi se impune, dar la finalul zilei, Ogier rămâne lider.

Ziua a doua de concurs începe în forță pentru Loeb ce revine în concurs sub regula Rally2, el reușind să bată 3 speciale. Sebastien Ogier a ales un parcurs mai conservator, dar chiar și așa, francezul rămânea la vârful raliului. În pluton, mai aveau loc alte două abandonuri de marcă. Primul a fost echipajul Jari-Matti Latvala/Mikka Anttila(Toyota Yaris WRC). Mașina finlandezilor se lovește de un copac cu partea laterală din dreapta, ei reușind să termine proba, dar pe secțiunea de legătură, aceștia se retrag, mașina având avarii serioase. Celălalt echipaj de marcă ce a depus armele este Kris Meeke/Paul Nagle(Citroen C3 WRC). Aceștia au parte de o ieșire în decor la viteză mare, dar ei scapă nevătămați din urma accidentului luând startul în ultima zi de cursă.

Ultima zi a Turului Corsicii avea în program doar 2 speciale, o probă mamut de 55 de kilometri și Power Stage-ul. Proba mamut a fost câștigată de Ott Tanak, iar Power Stage-ul este adjudecat de colegul său, Esapekka Lappi, iar Ogier la fel ca Sâmbătă a ales parcursul de conservare, reușind să își condolizeze locul 1 la finele raliului.

Așadar, francezii Sebastien Ogier/Julien Ingrassia(Ford Fiesta RS WRC) câștigă Turul Corsicii, fiind cea de-a treia victorie din sezonul actual. Pe 2 termină estonienii Ott Tanak/Martin Jarveoja(Toyota Yaris WRC), aceștia dând dovada de un tempo bun pe asfalt. Poziția a treia la general a fost ocupată de echipajul belgian Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul(Hyundai i20 WRC). Restul echipajelor ce au terminat în puncte sunt:

4.Dani Sordo/Carlos del Barrio(Hyundai i20 WRC)

5.Elfyn Evans/Phil Miils(Ford Fiesta RS WRC)

6.Esapekka Lappi/Janne Ferm(Toyota Yaris WRC)

7.Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger(Hyundai i20 WRC)

8.Jan Kopecky/Pavel Dresler(Skoda Fabia R5)

9.Kris Meeke/Paul Nagle(Citroen C3 WRC)

10.Yoann Bonato/Benjamin Boulloud(Citroen C3 R5).

În clasamentul general, Ogier este lider, fiind urmat de Neuville și Tanak, iar la constructori, Hyundai conduce clasamentul.

Următoarea etapă a WRC va avea loc în Argentina, echipajele revenind pe macadam. Raliul se va desfășura în perioada 26-29 aprilie, iar acțiunea va putea fi urmărită pe Telekom Sport și Red Bull TV.

Lasă un răspuns