Prologul WEC s-a terminat după scurgerea celor 30 de ore alocate testelor iar lucrurile în mare au rămas neschimbate față de prima zi. Toyota a terminat acolo unde a și început, adică pe primele două locuri ale podiumului cu un best lap de 1.32.662 stabilit încă de la începutul sesiunii din ziua de Vineri.

La final, diferența dintre japonezi și echipele private a fost de mai bine de patru secunde, SMP Racing terminând pe ultima treaptă a podiumului cu un timp de 1.37.034 urmați de Rebellion Racing cu 1.37.044. Inițial aceste diferențe nu erau chiar „de ne așteptat” dar totuși spuneau destul de multe despre raportul de forțe din teren.

Mai apoi însă, Toyota a declarat că până Vineri la ora 17:00 au testat un nou sistem de răcire și în consecință modelul TS050 Hybrid nu a respectat în acel interval orar prevederile EoT (Equivalency of Technology), adică pe românește toți timpii realizați până la acea oră inclusiv acel best lap sunt complet irelevanți.

Această știre să zicem că i-a mai liniștit un pic pe fanii care prevedeau deja un sezon dominat de niponi. Oricum, nu trebuie uitat că a fost doar o sesiune de teste unde cu siguranță nimeni nu a rulat la capacitatea maximă și abia la Spa în mai puțin de o lună de zile vom vedea cu adevărat cum stau lucrurile.

Și la LMP2 lucrurile au rămas în mare la fel, toate cele șapte echipaje terminând într-un interval de aproximativ o secundă cu DragonSpeed fiind singurii care au coborât sub pragul de 1.41, oprind cronometrul celui mai bun timp al lor la 1.40.771.

De fapt, ca să fiu mai precis, la nici o clasă nu au avut loc mari modificări în comparație cu prima zi de Vineri, cel puți nu la vârful ierarhiei. Acestea fiind spuse, la GTE-Pro Porsche a încheiat prologul cu ambele modele 911 RSR pe primele două trepte ale podiumului urmați de americanii de la Ford. Mezina AM a văzut și la finalul zilei aceleași patru Porsche-uri în fruntea ierarhiei urmate de cele două echipe Aston Martin și cu Ferrari completând grila.

După 30 de ore de simulare continuă toate echipele sperăm noi că au plecat mulțumite acasă și nu le rămâne acum decât să demareze pregătirile intense pentru prima etapă a viitorului super sezon, locul unde va reîncepe nebunia și spectacolul din WEC!

Prologue results