Mattia Pasini obține o victorie fabuloasă în Argentina și preia șefia clasei Moto2

1690

Veteranul italian Mattia Pasini #54 (Italtrans Racing) s-a impus in Marele Premiu al Argentinei la clasa Moto2, dupa o cursa care i-a tinut pe spectatori cu sufletul la gura de la inceput pana la final. Xavi Vierge #97 (Dynavolt Intact GP) si Miguel Oliveira #44 (Red Bull KTM Ajo) au completat podiumul. 

Poleman-ul Xavi Vierge #97 si-a pastrat pozitia de lider dupa primul viraj, insa omul startului a fost fara indoiala portughezul Miguel Oliveira #44, care, de pe 7, a ajuns pe 2.

Italienii Lorenzo Baldassarri #7 (Pons HP40) si Mattia Pasini #54 s-au mentinut aproape, tragandu-l dupa ei si pe Alex Marquez #73 (EG 0,0 Marc VDS) care a sarbatorit astazi al 100-lea GP al carierei.

Baldassarri #7 s-a aratat foarte determinat si a preluat conducerea, in timp ce Oliveira #44 a coborat pana pe 4, fiind serios amenintat acum si de Marquez #73. Spaniolul a incercat depasirea, insa intr-un final a iesit foarte larg si a iesit din batalia pentru podium. O greseala asemanatoare a comis si Vierge #97, lupta pentru victorie părând sa ramana doar o afacere in trei, insa, spre deosebire de Marquez #73, poleman-ul Vierge #97 a fost capabil sa revina.

Veteranul Pasini #54 s-a instalat confortabil in pozitia de lider, in timp ce Oliveira #44 si-a recapatat locul secund. Baldassarri #7 statea acum la panda, asteptand momentul oportun pentru a ataca.

Oliveira #44 si-a aratat in cateva randuri intentiile ofensive asupra liderului, insa Pasini #54 a stiut sa raspunda de fiecare data. Vierge #97 a profitat de aceste clinch-uri si i-a lipit din nou pe oamenii din grupul fruntaș.

Pe masura ce cursa se apropia de final, Baldassarri #7 pierdea tot mai mult contactul cu rivalii sai, pneurile sale dând semne de oboseala. O noua iesire larga a lui Oliveira #44 l-a trimis pe Vierge #97 pe locul 2, iar tanarul spaniol a dat tot ce a avut mai bun pentru a-i sufla victoria experimentatului sau rival.

Din nefericire pentru el, Pasini #54 s-a aparat exemplar in ultimele 2 tururi si a obtinut a doua victorie din cariera la Moto2, dupa cea obtinuta la Mugello, anul trecut. Vierge #97 a stabilit totusi un nou career best, terminand pe locul 2, in timp ce Oliveira #44 isi recapata incet-incet forma din finalul sezonului trecut cu aceasta clasare pe ultima treapta a podiumului.

Baldassarri #7 si Marquez #73 au completat top 5-ul, urmati pe pozitia a 6-a de un impresionant Remy Gardner #87, aflat de asemenea la cel mai bun rezultat al sau in motomondialul de viteza.

Joan Mir #36 a luat steagul in patratele de pe locul al 7-lea, la cateva sutimi in fata lui Dominique Aegerter #77, fiind cel mai performant debutant.

Castigatorul de la Losail, Francesco Bagnaia #42, a terminat azi doar pe locul 9, in timp ce top 10-ul a fost inchis de Marcel Schrotter #23, colegul lui Vierge #97 de la Dynavolt Intact GP.

In urma acestei curse, clasamentul general sufera modificari interesante. Primul este acum chiar Mattia Pasini #54, cu 38 de puncte, urmat de Lorenzo Baldassarri #7, cu 33 de puncte. Francesco Bagnaia #42 coboara pana pe 3, pilotul SKY Racing VR46 avand acum 32 de puncte. Xavi Vierge #97 face un salt spectaculos pana pe locul 4, cu 28 de puncte, in timp ce rivalii de temut Miguel Oliveira #44 si Alex Marquez #73 stau la panda, amandoi cu cate 27 de puncte.

 

Lasă un răspuns