Marco Bezzecchi domina cursa clasei Moto3 si obtine prima victorie din cariera

1544

Marco Bezzecchi #12 s-a impus in Marele Premiu al Argentinei la clasa Moto3 dupa o cursa pe care a condus-o de la start pana la finish. Aron Canet #44 a incheiat al doilea, iar Fabio DiGiannantonio #21 a completat podiumul.

Desi ploaia incetase, circuitul Termas de Rio Hondo a ramas imbibat cu apa, astfel ca intrecerea clasei mezine a fost declarata uda. Majoritatea pilotilor au decis sa porneasca folosind pneuri de ploaie, printre putinele exceptii curajoase numarandu-se chiar poleman-ul Tony Arbolino #14.

La finalul turului de incalzire, liderul clasamentului general, Jorge Martin #88, a hotarat sa intre la boxe pentru a trece si el pe pneuri de uscat, sperand ca, pe parcursul cursei, pista se va usca. Din nefericire pentru el, o motocicleta cu astfel de pneuri nu fusese pregatita inainte, astfel ca a trebuit sa astepte ca mecanicii sai sa faca schimbarea pe loc, ceea ce l-a costat foarte multe secunde.

Marco Bezzecchi #12 a preluat conducerea chiar la intrarea in primul viraj, poleman-ul Arbolino #14 neputand emite pretentii atat de devreme in cursa cu pneurile de uscat.

Noul lider a inceput sa puna rapid distanta intre el si urmaritorii sai. Locul doi a fost pasat succesiv intre Gabriel Rodrigo #19 si Fabio DiGiannantobio #21, pana cand eroul local nu a mai putut tine pasul si a regresat, treptat, pana in afara top 5-ului.

Hotarat sa profite de decizia probabil neinspirata a rivalului Martin #88, Aron Canet #44 si-a facut loc printre adversari pana pe locul 3 si a pornit un duel interesant cu Diggianantonio #21 pentru pozitia secunda.

Cu 2 tururi ramase, in aceasta batalie pentru locul 2 s-a implicat si debutantul Jaume Masia #5. Din pacate, tanarul spaniol a atacat prea curajos in virajul 5, i-a atins spatele lui Diggia #21 si a trantit motocicleta.

 

In spate, Jorge Martin #88 reusea in sfarsit sa ajunga din urma grupul din zona locurilor 11-15. Cu un timp pe tur net superior, datorat uscarii relativ complete a trasei ideale, castigatorul din Qatar nu a avut probleme in a avansa pana pe locul 11.

Bezzecchi #12 a trecut fara emotii linia de sosire pe prima pozitie, obtinand astfel primul succes din cariera in motomondialul de viteza. Aron Canet #44 a terminat, pentru a doua oara consecutiv, pe pozitia secunda, in timp ce Fabio Diggianantonio #21 si-a trecut in palmares al 9-lea podium din cariera, incheiind pe 3.

Enea Bastianini #33 a obtinut 13 puncte importante prin clasarea pe locul 4, primele din acest sezon, dupa abandonul din Qatar. Malaezianul Adam Norrodin #7 a inregistrat un nou career best, completand top 5-ul.

Alonso Lopez #72 a terminat pe un impresionant loc 6, fiind cel mai bun debutant al GP-ului. La mai bine de jumatate de secunda in spatele sau a venit cel care terminase pe ultima treapta a podiumului in Qatar, Lorenzo Dalla Porta #48.

Niccolo Antonelli #23 a oferit o noua prestatie solida, trecand linia pe locul 8, in fata eroului local Gabriel Rodrigo #19, care trebuie sa mai astepte in continuare pana la primul podium din cariera. Top 10-ul a fost completat de poleman-ul Tony Arbolino #14.

Jorge Martin #88 a limitat daunele cat a putut, incheiind al 11-lea.

Sarbatoritul zilei si coechipierul invingatorului de azi de la Pruestel GP, Jakub Kornfeil #84, a terminat pe locul 14.

Pe lista abandonurilor, in afara de Masia #5, se mai numara Nicolo Bulega #8, Albert Arenas #75 si Denis Foggia #10. Toti pilotii care au suferit cazaturi au scapat nevatamati.

In ceea ce priveste clasamentul general, trebuie sa afirmam ca Aron Canet #44 este noul lider, cu 40 de puncte. Martin #88 este acum al doilea, cu 30 de puncte, in timp ce Bezzecchi #12 se propulseaza pe locul 3, cu 27 de puncte. Pe urmele sale sunt doi conationali, Diggia #21 si Dalla Porta #48, cu 26, respectiv 25 de puncte.

 

Lasă un răspuns