F1: Victorie Ferrari la Sakhir

1717
Formula 1 F1 - Bahrain Grand Prix - Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain - April 6, 2018 Ferrari's Kimi Raikkonen during practice REUTERS/Hamad I Mohammed

 Nocturna circuitului din Bahrain s-a aprins pentru a găzdui cea de-a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, etapă încheiată cu victoria pilotului german Sebastian Vettel.
Startul cursei a fost unul tensionat, încă din primele viraje existând coliziuni între câțiva piloți. Printre cei implicați s-a aflat și tânărul Max Verstappen de la RedBull, care în urma unui contact cu monopostul lui Lewis Hamilton a făcut pană, fiind nevoit să intre la boxe. Aceasta nu a fost însă  cea mai mare problemă a echipei austriece, în același tur, coechipierul lui Verstappen, Daniel Ricciardo a fost nevoit să abandoneze, incidentul provocând apariția steagului galben și a Virtual Safety Car-ului. Necazurile au continuat pentru RedBull, în turul 5 Verstappen fiind și el nevoit să abandoneze, din cauza unor probleme tehnice.
Un alt pilot urmărit de ghinion a fost finlandezul Kimi Raikkonen. Intrat la boxe pentru a schimba pneurile, finlandezul a plecat, se pare, mult prea devreme de la boxa Ferrari, accidentându-l serios pe unul dintre mecanici. Coechipierul lui Vettel a fost nevoit să abandoneze, ratând astfel o posibilă clasare pe podium.
Plecat de pe locul 9 al grilei, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes AMG), a reușit să recupereze 6 poziții și a ocupat la final ultima treaptă a podiumului. Scuderia Torro Roso a reușit să producă o mare surpriză, Pierre Gasly clasându-se pe locul 4.
Finalul de cursă s-a desfășurat sub semnul încordării, în special pentru primii doi clasați, Bottas făcând eforturi mari pentru a obține victoria, eforturi care însă nu au fost încununate de succes. Astfel, la finalul celor 57 de tururi, podiumul a fost ocupat în ordine de: Sebastian Vettel (Ferrari), Valtteri Bottas (Mercedes AMG), Lewis Hamilton (Mercedes AMG).
Următoarea etapă se va desfășura weekendul viitor (13 – 15 aprilie) pe circuitul din Shanghai, China.

Sursa foto: http://www.financetime.org

Lasă un răspuns