Xavi Vierge îi sufla lui Lorenzo Baldassarri pole position-ul clasei Moto2

1742

Spaniolul Xavi Vierge #97 (Dynavolt Intact GP) a obtinut primul pole position din cariera la clasa Moto2 dupa un tur fabulos inregistrat in momentele de final ale sesiunii de calificari.

Ploaia aparuta pe circuitul argentinian a facut ca sesiunea sa fie una anosta in cea mai mare parte a ei. Lorenzo Baldassarri #7 (Pons HP40) a stat in fruntea clasamentului in cea mai mare parte a sesiunii, insa efortul tarziu al lui Vierge #97 l-a impins pe locul 2. Prima linie va fi completata de britanicul Danny Kent #52 (Speed Up Racing), care nu a mai plecat de pe una din primele 3 pozitii de pe vremea cand concura la clasa mezina.

Veteranul Mattia Pasini #54 si-a continuat forma buna aratata in ziua de vineri si va lua startul de pe locul 4. Jorge Navarro #9 a impresionat placut, tanarul spaniol incheiind calificarile pe 5. In completarea liniei a doua vine britanicul Sam Lowes #22, inca proaspat revenit dupa experienta clasei regine din 2017.

Linia a treia va avea in componenta doi dintre principalii candidati la titlu – Miguel Oliveira #44 (P7) si Alex Marquez #73 (P8). Alaturi de ei va fi australianul Remy Gardner #87.

Castigatorul de la Losail, Francesco Bagnaia #42, va pleca abia de pe locul 15.

Cursa clasei intermediare va incepe duminica de la ora 19:20 (ora Romaniei).

 

 

Lasă un răspuns