Jacopo Hosciuc #06 la numai 0.033 de victorie în prima rundă din CIV la Misano [video]

Un urias loc 2 pentru România in CIV la Misano

14835

Debutul noului sezon din campionatul italian de viteză a avut loc în acest weekend pe prestigiosul circuit Misano World Circuit Marco Simoncelli, acolo unde, în trecut, Robert Mureșan #95 și Luigi Morciano #100 au marcat puncte importante. Nici clasa PreMoto3, a tinerilor talente din Italia, nu a fost scutită de prezența pe faimosul traseu.

La startul întrecerii italiene, l-am regăsit și pe tânărul nostru compatriot, Jacopo Adriano Hoșciuc #06, pilot MRM. Pe o motocicletă Honda, cu motor în doi timpi, Jacopo a debutat fulminant în cursa de pe Misano. Cu toate acestea, micul pilot a avut un adversar dificil în persoana lui Filippo Bianchi #77.

Încet, dar sigur, cei doi s-au desprins de restul plutonului. Tânărul nostru compatriot a condus întrecerea italiană în primele șase tururi de circuit, dar, Bianchi #77 a fost mereu în spatele său, nelăsându-l niciodată să respire pe Jacopo #06. Cu toate acestea, duelul celor a făcut deliciul publicului.

Depășiri succesive, schimbări de lider și multe altele au ținut prim-planul ultimelor tururi. De altfel, duelul celor doi tineri piloți a fost decis abia pe linia de start-sosire. Filippo Bianchi l-a învins pe micuțul Jacopo #06 pentru doar 0.033 de miimi. Cu toate acestea, acest rezultat este unul istoric în motociclismul românesc, fiind de departe cea mai bună clasare a unui pilot român în campionatul italian de viteză (CIV).

Având în vedere că aceasta a fost prima etapă din cadrul campionatului italian de viteză (CIV), clasamentul general al clasei PreMoto3 coincide cu clasamentul întrecerii inaugurale a stagiunii de la Misano. Prin urmare, Jacopo Hoșciuc #06 ocupă locul al doilea și în ierarhia generală, grație celor 20 de puncte aferente clasării pe locul secund de astăzi.

Acțiunea de la Misano va continua mâine, cu cea de-a doua etapă a clasei PreMoto3. Jacopo Hoșciuc pornește din nou favorit la o clasare bună și pleacă cu speranța că-și va lua revanșa în fața lui Filippo Bianchi #77 pentru înfrângerea la limită de astăzi.

Cursa clasei PreMoto3 va avea loc mâine, începând cu ora 15 și va putea fi urmărită pe MRM, grație echipei editoriale.

Podium Jacopo Adriano Hosciuc #06 Locul 2

Press Conference – Jacopo Adriano Hosciuc #06 Locul 2