Ricciardo în frunte, Verstappen în derivă

1732

Prima secvență a antrenamentelor libere din Bahrain a debutat cu un prim eveniment major. La nici cinci minute după debutul în FP1, Max Verstappen a suferit o dramă majoră și a debutat cu stângul în cel de-al doilea weekend al sezonului.

O problemă la power unit-ul Renault al monopostului Red Bull, l-au făcut pe tânărul pilot olandez să abandoneze mașina pe margine și să fie obligat să o împingă către zona boxelor.

De cealaltă parte a monedei, Daniel Ricciardo, coechipierul lui Verstappen de la Red Bull, a semnat prima referință a weekendului din Bahrain, cu un formidabil 1:31.060. Australianul a semnat un timp reper cu aproape trei zecimi mai rapid decât următorul clasat, Valtteri Bottas.

În spatele primului pilot de la Mercedes au sosit cei doi piloți de la Ferrari, în ordinea, Kimi Raikkonen și Sebastian Vettel. Topul primilor cinci clasați a fost completat de Lewis Hamilton. Campionul mondial en titre a stat foarte puțin pe pistă, iar rezultatul din FP1 nu poate determina foarte bine forma sa de moment.

Romain Grosjean, Pierre Gasly, Carlos Sainz, Kevin Magnussen și Nico Hulkenberg au fost ceilalți piloți clasați în primii zece. Fernando Alonso și Stoffel Vandoorne s-au clasat pe 11 și 13, în timp ce, între cei doi piloți ai echipei McLaren Renault, Charles Leclerc a reușit să se intercaleze.

Lance Stroll și Sergey Sirotkin au sosit pe 14 și 15, în timp ce, Brendon Hartley, Marcus Ericsson, Sergio Perez și Esteban Ocon au fost ceilalți patru piloți care au reușit să stabilească minim un tur cronometrat în prima secvență a antrenamentelor libere.

Max Verstappen a încheiat ultimul întrucât nu a reușit să scoată vreun tur cronometrat înainte ca problema la power unit să apară în debutul primei secvențe libere din Bahrain.

Cea de-a doua secvență a antrenamentelor libere din Bahrain va avea loc tot astăzi, începând cu ora 18.

Lasă un răspuns