Porsche 911 Turbo este oficial noua mașină de siguranță a mondialului de anduranță dar și pentru legendara întrecere de 24 de ore de la Le Mans.  Începând din acest sezon și până în 2020 bestia cu tracțiune integrală și 540 hp va fi stăpânul turmei modelelor de anduranță.

Pictura mașinii o urmează îndeaproape pe cea a modelelor de uzină 911 RSR, caroseria fiind acoperită integral într-un negru mat peste care trece o dungă roșie în forma „scutului Porsche” așa cum îl numesc reprezentanții mărcii din Stuttgart. Pe partea tehnică în proporție de 90% este identică cu modelul de stradă, singurele modificări suferite au fost adăugarea luminilor de siguranță, un radio pentru comunicarea cu direcțiunea cursei și nu în ultimul rând suspensia și frânele au fost optimizate pentru rularea pe circuit.

Nu numai atât, Porsche este de acum unicul furnizor de vehicule pentru WEC în oferta acestora fiind cuprinse și mașinile medicale împreună cu celelalte modele destinate personalului de pe circuit. Chiar dacă oficial băieții din Zuffenhausen nu mai participă în competiție, e clar că gândurile tot la anduranță și Le Mans le sunt, la urma urmei este terenul unde se simt ca acasă!