Dacă inițial se anunțase că reîntoarcerea WEC pe tărâm american se va face cu o cursă de 1500 de mile (12 ore) pe legendarul Sebring Raceway, lucrurile s-au schimbat între timp după o vizită efectuată de oficialii competiției în Florida săptămâna trecută.

După cum știți deja, inițial cele 12 ore de la Sebring urmau să se desfășoare imediat după încheierea aceleiași întreceri alocate IMSA WeatherTech Sportscar Championship, fapt care implica o groază de bătăi de cap din prisma logisticii și nu numai. Într-un final după o serie de discuții purtate de oficialii WEC atât cu partenerii de logistică cât și cu reprezentanții media s-a luat decizia mutării cursei în după-amiaza zilei de Vineri 15 Martie 2019 și reducerea acesteia la 1000 de mile, adică opt ore.

De asemenea, pit lane-ul va suferi unele modificări pentru acomodarea nevoilor mondialului de anduranță, să zicem așa. Un program complet al weekend-ului rămâne a fi stabilit pe parcurs. Una peste alta cert este că vom avea două întreceri mai mult decât legendare în decursul a două zile lucru care nu poate decât să crească ritmul cardiac!

Lasă un răspuns