Zvonurile apărute prin presa de profil în ultimele zile au prins contur iar astăzi în cadrul unei conferințe de presă ținută chiar în Sao Paulo, Gerard Neveu, președintele WEC, a anunțat oficial întoarcerea campionatului pe pământ sud-american. Interlagos va revenii în calendarul competiției o dată cu sezonul 2019-2020 tot cu o cursă de șase ore.

Sao Paulo a fost prezent pe prima scenă a anduranței încă din 2012 de la lansarea World Endurance Championship găzduind trei curse de șase ore până în 2015. Scoaterea în afara competiției s-a datorat începerii construcțiilor de renovare a clădirilor din paddock care s-au finalizat în 2016 dar era deja prea târziu pentru o posibilă revenire.

De asemenea, Bruno Senna, aflat și el la fața locului, a fost anunțat ca ambasador al evenimentului care se așteaptă să fie unul pe mai mulți ani. În cei trei ani de anduranță pe Autodromo Jose Carlos Pace, cursa a fost câștigată pe rând de Toyota, Audi și în final de Porsche care marca și prima victorie pentru modelul 919 Hybrid.

Prima victorie pentru Porsche de la revenirea în anduranță a venit chiar la Interlagos

Toyota este singurul constructor care teoretic își mai poate apăra victoria obținută în 2012, spun teoretic pentru că rămâne de văzut dacă japonezii vor mai fii în competiție până la data relansării cursei. Deocamdată ne bucurăm de această știre și sperăm ca pe viitor și alte circuite să intre/revină pe principala scenă a curselor de anduranță.

Lasă un răspuns