Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen domină ultimele două zile de teste de la Barcelona

2043

ZIUA 7

Ultimele două zile de teste de la Barcelona au avut parte și de condiții meteo adecvate unui eveniment de asemenea importanță. Penultima zi a testelor din Catalunya a început și s-a încheiat sub zodia dominației lui Sebastian Vettel. Pilotul german, component al Scuderiei Ferrari, a stabilit ceea ce avea să fie cel mai rapid tur cronometrat în toate testele de iarnă.

1:17.182 a fost referința lui Vettel în cea de-a șaptea sesiune de teste oficiale de la Barcelona. De menționat este faptul că cvadruplul campion mondial a obținut acest rezultat fiind ajutat de compoziția hypersoft a pneurilor utilizate în realizarea turului său rapid.

Kevin Magnussen l-a secondat pe Vettel, dar diferența astronomică de peste o secundă a fost mascată și de folosirea unor tipuri de pneuri. Podiumul zilei cu numărul șapte a fost completat, în mod surprinzător de Pierre Gasly, tânărul pilot francez fiind foarte aproape să treacă de 200 de tururi parcurse pe pista catalană.

Tandemul de la Renault a completat topul primilor cinci clasați, în ordinea Nico Hulkenberg și Carlos Sainz Jr. Stoffel Vandoorne i-a urmat pe cei doi piloți de la Renault, dar, din nou a întâmpinat câteva probleme tehnice la monopostul McLaren.

Marcus Ericsson a avut onoarea de a încheia în fața celor doi piloți Mercedes, Lewis Hamilton și Valtteri Bottas. Cu toate acestea, cei doi piloți de la Mercedes au jucat într-o cu totul altă ligă, fiind mai curând concentrați pe regularitate și constanță decât pe realizarea tururilor rapide.

Robert Kubica a mai ridicat câteva sprâncene în rândul fanilor debusolați de alegerile făcute de echipa Williams. Polonezul a încheiat ziua pe zece, în fața lui Lance Stroll. Între cei doi s-au intercalat Sergio Perez și Max Verstappen, ultimul adoptând, ce-i drept, o strategie cu cea a celor de la Mercedes.

ZIUA 8

Ultima zi de teste din presezon a fost marcată de progresul continuu al celor de la Ferrari. Încă de dimineață, Kimi Raikkonen s-a instalat confortabil în postura de a da tonul întrecerii. De altfel, finlandezul a rămas în frunte și la finalul zilei și a fost reperul absolut, cu un excelent 1:17.221.

În mod surprinzător, Fernando Alonso a scos din neant un timp cu ceva mai mult de jumătate mai lent decât Raikkonen. Asemeni finlandezul și temerarul pilot spaniol și-a stabilat referința cu același tip de pneuri, hypersoft. Astfel, ibericul a avut un personal best semnat în 1:17.784.

Podiumul zilei a fost completat de Carlos Sainz Jr., cel care, a semnat cu aceleași hypersofturi un timp cronometrat în 1:18.092. În topul primilor cinci clasați, i-am mai regăsit pe Daniel Ricciardo și Romain Grosjean, cei doi stabilindu-și referințele cu pneurile supersoft, respectiv ultrasoft.

Strategia celor de la Mercedes de a miza pe regularitate în detrimentul timpilor a continuat și astăzi. Valtteri Bottas a pariat pe medium și a încheiat pe locul șase, în timp ce, Lewis Hamilton a pariat pe soft și a încheiat pe 11. Între cei doi piloți ai Săgeților Argintii s-au intercalat Brendon Hartley, Esteban Ocon, Charles Leclerc și Sergey Sirotkin. Singurul care a încheiat în spatele lui Lewis Hamilton a fost Lance Stroll.

Această sesiune a reprezentat finalul perioadei de teste din Formula 1. Următoarea întâlnire cu gladiatorii Marelui Circ va avea loc la Melbourne, cu prilejul primei etape din cadrul campionatului mondial al Formulei 1. Grand prix-ul australian va avea loc în weekend-ul 23-25 martie.

Lasă un răspuns