F1 2018 – Fernando Alonso

2125

 

Puțin cam devreme pentru valoarea celui mai mare samurai din istoria Formulei 1. Trădat în ultimele trei sezoane fie de dificilele power unit-uri Honda, fie de capriciosul monopost McLaren, Fernando Alonso a avut misiunea ingrată de a se lupta în derizoriul plutonului.

Carismaticul pilot iberic a scos din joben câteva evoluții magistrale de-a lungul lui 2017, iar calificările de la Barcelona reprezintă probabil referința absolută a asturianului în sezonul trecut, unul de tristă amintire.

În 2018, Alonso revine după nouă ani la volanul unui monopost motorizat de Renault. De-a lungul carierei sale, el are doar momente de intensă bucurie alături de manufacturierul francez, acesta fiindu-i alături lui Fernando la cele două titluri mondiale adjudecate în 2005 și 2006.

Până acum, în teste, comportamentul monopostului McLaren a lăsat de dorit. Dacă problemele minore cu care s-a confruntat team-ul din Woking, nu vor fi rezolvate la timp util, atunci Alonso va avea parte de un nou sezon frustrant. Până la urmă, ar fi păcat ca probabil cel mai luptător din istoria Formulei 1 să iasă din scena pe ușa din dos, nu-i așa?

Noua stagiune a campionatului mondial de Formula 1 va debuta pe 25 martie, cu prilejul rundei inaugurale din Australia.

 

 

Lasă un răspuns