F1 2018 – Stoffel Vandoorne

2399

Primul flamand din istoria Formulei 1 venea pe cai mari în 2017 după cariera fulminantă din formulele inferioare. Cu toate că nu era chiar debutant într-ale Formulei 1, după experiența din 2016 din Bahrain, Vandoorne avea de câștigat un duel intern foarte dificil. Cu Fernando Alonso.

În prima parte a sezonului, belgianul a fost destul de constant, ce-i drept, în măsura în care i-a permis monopostul. Din păcate, în partea a doua a campionatului, Vandoorne s-a văzut dominat copios de un Alonso întrucâtva revigorat de anunțul mutării făcute de McLaren înspre motoarele Renault.

În 2018, Vandoorne va avea o misiune dificilă din nou. Până acum, McLaren a fost foarte nărăvaș în testele de iarnă, iar problemele minore apărute la Barcelona se pot transforma în probleme foarte serioase dacă tehnicienii din Woking nu vor găsi rapid soluții. Cel mai probabil, pentru tânărul și talentatul Vandoorne, 2018 va fi un nou sezon dificil în care va suspina după un monopost similar celui cu care și-a adjudecat titlul din GP2 de o manieră convingătoare în 2015.

Noul sezon din Formula 1 va debuta pe 25 martie cu ocazia Marelui Premiu al Australiei.

Lasă un răspuns