Herlings deschide spectacolul in Argentina

2055

Prima cursa a noului sezon a inceput cum nu se putea mai bine pentru Tony Cairoli #222. sicilianul a obtinut primul holeshot din 2018 si a condus toate tururile mansei catre o victorie de-a dreptul autoritara.

Dupa primul viraj, Julien Lieber #33 si Romain Febvre #461 erau in spatele lui Cairoli, dar din spate venea un Jeffrey Herlings #84 mai dement ca niciodata. Olandezul a trecut fara probleme de cei 2 si a si recuperat enorm fata de Tony, dar in final, a trebuit sa se multumeasca cu locul secund.

Un alt bun recuperator al acestei curse a fost coechipierul lui Lieber de la Kawasaki: Clement Desalle #25, care a completat primul podium din noul sezon, in fata lui Febvre si a lui Jeremy Van Horebeek #89.

A 2-a mansa a inceput si s-a disputat relativ identic cu prima, Cairoli reusind un nou holeshot si sa-si croiasca un avantaj important fata de adversari. Desalle era de data asta in spatele pilotului KTM, cu cei 2 piloti de uzina Yamaha: Van Horebeek si Febvre imediat in coasta belgianului.

Herlings a inceput rau mansa, doar pe locul al 5-lea dupa primul tur si parea ca are probleme cu ritmul. L-a gasit insa la momentul potrivit, iar in cateva tururi a urcat pana pe locul al 2-lea.

Cu 9 minute pana la final, Herlings avea de recuperat un ecart de 9 secunde fata de Cairoli. Surprinzator pentru unii, Jeffrey a sters cu buretele aceasta diferenta, iar in ultimul tur a produs atacul decisiv pentru victorie, spre surprinderea coechipierului italian.

Astfel, Herlings se impune in a 2-a mansa din acest an si chiar daca are acelasi punctaj cu Cairoli, Jeffrey e creditat cu victoria de GP, gratie acestei curse. Desalle a fost din nou cuminte si a obtinut din nou locul al 3-lea, atat de mansa, cat si de runda.

La clasa MX2, Pauls Jonass #41 a inceput noul sezon cu o dubla si implicit, cu o noua victorie de runda. Thomas Kjer Olsen #19 a incheiat mansele pe 2, respectiv 3 si a fost creditat cu locul 2 cumulat, in fata lui Hunter Lawrence #96.

Clasament general MXGP:

PozitieNumeNumar concursPunctaj
1Jeffrey Herlings8447
2Antonio Cairoli22247
3Clement Desalle2540
4Jeremy Van Horebeek8934
5Romain Febvre46934

Clasament general MX2:

PozitieNumeNumar concursPunctaj
1Pauls Jonass150
2Thomas Kjer Olsen1942
3Hunter Lawrence9637
4Ben Watson91936


Motorsport Race Management
#ThisIsWhatWeDo
www.MotorsportRaceManagement.ro


 

Lasă un răspuns