Marco Melandri #33 omul momentului #AUSWorldSBK

1926

Marco Melandri #33 suflă podiumul în ultimii metri într-o cursă foarte bine gandită.

Datorita specificatiei de pneuri, aceasta cursa a obligat pilotii la o schimbare de pneu preconizată pentru tururile 10-12, dar nu mai tarziu de turul 12, piloții care depașesc acest tur urmând să fie descalificați cu steag negru.

Lorenzo Savadori #32 nu a putut lua startul astazi, aflat într-o operație de claviculă. Discutabil era și startul lui PJ Jacobsen #99 cu probleme de electronică.

La start Rea #1 intră primul în viraj și părea că se va desprinde în condițiile în care rivalii se aflau pe 3 Melandri #33 si Sykes pe 7.

Cursa este deosebit de agitată, depășiri la aspirație pe linia dreaptă și frânări întârziate la maximum pe un circuit care aparent are foarte multe trase dar care este pe cat de frumos pe atât de înșelător.

Laverty #50 cade, iar bataia se ascute între primii 8 combatanți.

Rea revine pe 3 cu un Van DenMark cu multe greșeli astazi, la fel si Davies cu un Sykes care se luptă in coada grupului de 8.

Davies, Fores, Rea si VDM conduc pentru 2 tururi, in timp ce Melandri urca pe 5.

Atat la Davies, cat si la Melandri, se observa un puternic voblaj pe linia dreapta, dictat de puterea motorului

Pitul nu aduce schimbari spectaculoase la varful cursei, dar Falzon este descalificat pentru intrarea in turul 13 fara a schimba pneul.

In turul 12, Davies #7 pierde fata, cade si nu revine in sa, ghidonul sau fiind avariat.

Rea a parut ca se poate distanta decisiv, insa Melandri a avut alte planuri. Veteranul italian a avansat pana pe locul 2, iar la intrarea in ultimul tur ii sufla in ceafa campionului en-titre. Melandri a incercat sa isi faca mutarea decisiva in Lukey Heights, insa Rea s-a aparat corespunzator. In orice caz, nord-irlandezul nu a mai avut ce sa faca la intrarea pe linia dreapta, unde Melandri a profitat excelent de aspiratie si a castigat la photo-finish. Podiumul a fost completat de Xavi Fores, cu Tom Sykes inregistrand un nou rezultat bun – locul 4. Alex Lowes a castigat batalia pentru locul 5 cu Leon Camier si Michael van der Mark.

Dupa aceasta cursa extraordinara, putem spune ca sezonul SBK  a inceput in forta. Marco Melandri #33 este omul momentului, avand 50 de puncte din 50 posibile si anuntandu-se a fi un rival serios pt Rea #1.

Marco Melandri (Aruba.it Racing – Ducati #33) – 1st 
„It’s been a crazy race. The tire change made it impossible to come up with a strategy, as many riders could be fast for 10 laps. It was a big fight, with many aggressive maneuvers. We still tried to look after the tires after the pit-stop, and in the last five laps we found our rhythm. Towards the end, it was difficult to pass Rea under braking so I decided to focus on the final sprint and catch the slipstream out of the last corner, in which we were particularly fast, and the plan worked. I’m super happy and can’t wait to race at Buriram.”Chaz Davies (Aruba.it Racing – Ducati #7) – DNF

„Honestly, I felt great and I thought we had some margin in the first half of the race. Then, after we changed tires, I still thought we could go for the win. I think it’s the first time I’ve ever pushed so hard on a completely new tire, as we never leave the pits and go from zero to 100 percent like that, so maybe we took it just a bit too far and made a mistake even though it was quite late in the corner when I lost the front. This year there will be plenty of riders capable of fighting for the podium, like we’ve seen here, so it’ll be interesting. We’ll regroup and be ready to fight at Buriram.”

Ducati se desprinde la 10 puncte de Kawasaki in clasamentul constructorilor, 50-40.
Urmatoarea etapa se va desfasura in Thailanda intre 23-25 martie, pe circuitul Chang International Circuit din Buriram.


Motorsport Race Management
#ThisIsWhatWeDo
www.MotorsportRaceManagement.ro


 

Lasă un răspuns