Marco Melandri învinge în prima manșă a sezonului

2334

Noua stagiune a campionatului mondial de Superbike a debutat astăzi la Phillip Island. Prima rundă a anului a debutat cu o mica surpriză. În sesiunea de calificări, Tom Sykes l-a învins pe Jonathan Rea #1 și și-a adjudecat primul superpole din 2018.

Debutul manșei întâi a fost propice însă pentru Ducati. Marco Melandri #33 a preluat inițiativa și cu toate că a fost presat mai toată întrecerea de către Tom Sykes #66, a reușit să-și adjudece prima victorie din 2018. Podiumul a fost completat de Sykes și de Chaz Davies #7.

Xavi Fores a reușit o clasare excelentă pe locul al patrulea, în timp ce, Jonathan Rea #1, triplul campion en titre, a avut neșansă în prima întrecere a stagiunii. Nord irlandezul a suferit o problemă de natură tehnică și a fost obligat să ruleze mult mai încet decât și-ar fi dorit. Cu toate acestea, Rea a încheiat pe cinci și a adunat puncte importante în economia campionatului.

Alex Lowes, Leon Camier #2, Eugene Laverty #50, Michael van der Mark #60 și Leandro Mercado au fost ceilalți piloți clasați în top zece. În zona punctelor, i-am mai regăsit și pe Loris Baz #76, Jake Gagne #45, Toprak Razgatioglu #54, Roman Ramos #40 și Ondrej Jezek #37.

Având în vedere faptul că aceasta a fost prima manșă din 2018, clasamentul general al piloților coincide cu cel al întrecerii de azi. Marco Melandri #33 conduce cu 25 de puncte și este urmat de Tom Sykes #66 și Chaz Davies #7, cu 20 de puncte, respectiv 16.

Manșa a doua a etapei australiene din WorldSBK va avea loc mâine dimineață. Această întrecere va avea un schimb obligatoriu de pneuri, după modelul întâlnit în MotoGP în 2013 tot la Phillip Island.

Lasă un răspuns