Irlanda de Nord va organiza o etapă din WorldSBK în 2019

2209

La aproape jumătate distanță de la scoaterea Ulsterului din calendarul campionatului mondial de motociclism viteză, Irlanda de Nord revine în lumea bună a motociclismului.

În această după-amiază, Dorna, compania deținătoare ale drepturilor comerciale din WorldSBK, a anunțat introducerea unei etape nord-irlandeze în calendarul competițional al sezonului viitor.

Lake Torrent Circuit va fi gazda acestei etape. Momentan, circuitul este doar în stadiul de proiecție, dar, se estimează că peste 18 luni se va putea organiza etapa din WorldSBK. Conform planului inițial, Lake Torrent Circuit va avea o lungime de aproximat 3.6 kilometri și va fi situat în apropierea capitalei Irlandei de Nord, Belfast.

Acest anunț vine într-o perioadă în care Jonathan Rea este pe val. Nord-irlandezul a câștigat ultimele trei titluri ale clasei Superbike alături de Kawasaki și este principalul favorit pentru a-și adjudeca cel de-al patrulea titlu mondial.

Noua stagiune a campionatului mondial de Superbike va debuta pe 24 februarie, cu prilejul primei manșe a etapei din Australia, organizată pe circuitul Phillip Island.

Lasă un răspuns