Campionatul National de Karting al Romaniei 2017 – Etapa 6 – KZ2

2851

In weekend-ul 30 septembrie – 1 octombrie 2017, la Tg. Secuiesc, pe circuitul Skat Kart, a avut loc ultima etapa a sezonului 2017 din Campionatul National de Karting al Romaniei. In cele ce urmeaza, vom discuta despre evenimentele petrecute in cadrul clasei KZ2. 

#993 – Daniel Vasile

Mansa de concurs cu numarul 1 a adus o batalie pentru victorie intre pilotii care terminasera si sesiunea de calificari pe primele 2 pozitii, anume Andrei Vajda (Clubul Sportiv GO KART) si Daniel Vasile #993 (C.S. J.M.S. Performance). Desi a stabilit cel mai rapid tur al intrecerii, Andrei Vajda nu a putut tine pana la final pasul cu rivalul sau, iar Daniel Vasile #993 s-a impus la o diferenta de aproape 4 secunde. Desi Franco Casagrande #907, coechipierul invingatorului, a fost cel care a luat steagul in patratele de pe locul 3, tanarul pilot a fost aruncat pana pe pozitia a 7-a ca urmare a unei penalizari de 10 secunde primite pentru iesirea din pista cu toate cele 4 roti. Astfel, ultima treapta a podiumului a fost mostenita de Robert Uturas (ACS Red Motor). Top 5-ul a fost completat de duo-ul echipei BRT, cu Eduardo Manolia in fata lui Beyan Faik.

#907 – Franco Casagrande

A doua mansa nu a adus schimbari in ceea ce priveste duelul pentru victorie, aceiasi Daniel Vasile #993 si Andrei Vajda distantandu-se decisiv de restul plutonului. Inca o data, tanarul Daniel Vasile #993 a fost cel care a trecut linia de sosire de pe primul loc. Colegul sau, Franco Casagrande #907, a reusit o cursa de recuperare spectaculoasa, incheiind pe locul 3, dupa ce ajunsese la coada plutonului ca urmare a unui start slab de pe locul 7. Eduardo Manolia a venit pe 4, la doar cateva zecimi peste pilotii ACS Red Motor, Robert Uturas si Andrea Ramondi #927.

Odata cu cele 2 victorii, Daniel Vasile #993, in varsta de 17 ani si locuitor in orasul Pitesti, a obtinut si titlul de campion national al clasei KZ2, cu un total de 212 puncte. Coechipierul sau, Franco Casagrande #907, originar din Bucuresti, a incheiat sezonul pe locul 3 la general, cu 155 de puncte, 22 mai putine decat Andrei Vajda, care a obtinut titlul de vicecampion. In ciuda acestei ultime etape mai putin reusite, Andrea Ramondi #927 si-a pastrat locul 4 la general, incheiind sezonul cu un total de 120 de puncte. Top 5-ul a fost completat de Robert Uturas, cu 107 puncte.

 

Lasă un răspuns