Supercross – Pronosticul MRM

2074

PAUL ATHES

5. Dean Wilson

Nebunia britanicului a fost etalată prin câteva sclipiri de geniu în 2017. Sigur, el are statutul de locotenent pentru Jason Anderson la Husqvarna, dar, oricând se poate implica în bătălia pentru podiumuri și de ce nu chiar victorii.

4. Jason Anderson

Dacă nimeni nu se va accidenta, Jason Anderson va fi un abonat fidel la locul al patrulea. Anul trecut a fost pe patru la finalul stagiunii, dar, cu toate acestea, el s-a impus la finala din Las Vegas. În continuare, un pilot dificil și temperamental, care, are nevoie din când în când de un reality check. 

3. Ken Roczen

Îmi este greu să cred că teutonul Roczen va reuși să-și revină 100% și să ducă o bătălie până la capăt cu Marvin Musquin și Eli Tomac. Stilul ultra-agresiv atrage fanii, dar, constanța nu a fost niciodată punctul său forte. Poate ar trebui să se uite peste casetele cu cursele de la MX2 din 2011 și să revadă duelurile cu Jeffrey Herlings. Cine știe, poate chiar a făcut-o.

2. Marvin Musquin

Francezul trece prin cea mai fastă perioadă a carierei sale. Se pare că retragerea lui Ryan Dungey i-a priit lui Marv. Cocoșul galic a ratat la limită titlul național al Statelor Unite la motocros, dar, după o toamnă incendiară, el și-a îmbogățit palmaresul cu numeroase victorii în câteva competiții prestigioase, cum ar fi, Monster Energy Cup, Paris-Bercy, Geneva sau Red Bull Straight Rhythm.

  1. Eli Tomac

Fără îndoială, Eli Tomac este stindardul motocrosului american pentru următorii ani. Cu o generație tânără gata să-și arate talentul, Eli Tomac este cu siguranță liderul providențial de care motocrosul de peste Ocean are nevoie. Are toate elementele necesare pentru a deveni o stea a Supercrosului. Până la urmă, sclipirile a la McGrath nu sunt degeaba, nu-i așa?

FLAVIUS ADRIAN NECOARĂ

5. Jason Anderson

Când nu absentează sau comite vreo gafă, Anderson este demn de luat în calcul chiar și pentru victorie. De și-ar îmbunătăți și constanța, ar deveni un serios candidat la titlu și chiar adversar pentru Tomac, Musquin și Roczen.

4. Blake Baggett

Revelația de anul trecut din MX a atras atenția inca din sezonul de SX, în care, era o prezență constantă în top cinci și chiar și pe podium. Acum, cu ceva sprijin de uzină de la KTM, Baggett poate furniza mari surprize.

3. Ken Roczen

Chiar dacă a lipsit aproape un an calendaristic din cauza accidentării la braț, Kenny s-a antrenat la fel de dur ca să-și regăsească forma ce l-a consacrat, pentru un preview al unui duel stelar cu Tomac, Musquin și de ce nu, Anderson.

2. Marvin Musquin

Are mai multa experiență, a câștigat curse anul trecut și a încheiat în top trei, s-a impus în Monster Energy Cup, Red Bull Straight Rhythm și Supercross de Paris și a ramas la aceeași structură de uzină KTM.

Sunt doar câteva din motivele pentru care Musquin va fi un candidat cert la titlu sau poate chiar campionul de la final, de ce nu. O vorbă cunoscuta din motociclism spune: „Never say never”.

1. Eli Tomac

Pilotul Kawasaki este evident, favoritul principal la câștigarea titlului, în special după cele 9 victorii de anul trecut din SX, plus  titlul din MX, dar și retragerea oarecum surprinzătoare a lui Ryan Dungey.

Știm cu toții ce poate Tomac, dar ca și la Anderson, este o problemă pe care trebuie să și-o ajusteze: constanța. Dacă reușește, vom avea parte de o dominație mai clară decât a celor doi Ryan, Dungey și Villopoto.

 

Foto – Transworld Motocross

Lasă un răspuns