Acasă Moto SpeedWay – Cupa MACEC

SpeedWay – Cupa MACEC [video]

1459
Stadionul Municipal din Braila a gazduit in data de 30 septembrie, cel mai important eveniment de speedway al anului: Cupa MACEC.
Cu aceasta ocazie a fost achizitionata o mantinela de protectie speciala si astfel, la Braila, vor putea fi organizate de acum incolo mult mai usor etape de nivel european si international.
17 sportivi din România, Ucraina, Bulgaria, Polonia, Ungaria şi Slovacia au participat la etapa a 2-a a Cupei MACEC, iar la finalul celor 20 de manşe doi alergători au acumulat câte 14 puncte, ucrainianul Marko Levishyn şi bulgarul Milen Manev. Câştigător a fost desemnat Marko Levishyn, pentru că s-a impus în manşa directă. Locul al treilea i-a revenit lui Patrik Buri din Slovacia.  Practic, manşa a 14-a a decis câştigătorul etapei de la Brăila. În această manşă câştigată de Levishyn, bulgarul Manev s-a clasat pe locul al doilea, iar Buri a abandonat. Andrei Popa a acumulat 6 puncte şi a obţinut în final locul al 9-lea, aceasta fiind cea mai bună clasare a unui sportiv român la această competiţie.
Etapa de la Brăila nu a fost lipsită de evenimente neplăcute. Cu 4 puncte după primele două manşe, Marian Gheorghe a căzut în manşa a 9-a, a avut nevoie de intervenţia medicilor de pe autosanitară şi nu a mai concurat deşi putea obţine o clasare foarte bună. Marian Gheorghe, care a fost salvat de la o accidentare foarte gravă de pernele gonflabile, la fel ca şi alţi alergători, a picat în capcana anumitor zone ale pistei din zona tribunei întâi sau a unora de pe turnante, îmbibate cu prea multă apă.

Marian Gheorghe, Alexandru Toma şi Gabriel Comănescu au acumulat câte 4 puncte fiecare. Florin Barabaşu, Sorin Popa, Ştefan Popa au obţinut câte 2 puncte. Rezerva Ştefan Căpităneanu nu a concurat în această etapă.
După primele două etape ale Cupei MACEC, lider este Marko Levishyn (Ucraina) cu 25 de puncte, locul al doilea este deţinut de bulgarul Milen Manev, cu 21 de puncte, iar al treilea de polonezul Krystian Stefanou, cu 15 puncte.

Clasament final runda a doua Cupa Macec


PlaceNameFedpoints
1Marko LevishynFMU14
2Milen ManevBMF14
3Patrik BuriSMF12
4Dennis FazekasMAMS11
5Nazar FedorchykFMU10
6Vitalii KovalFMU10
7Krystian StefanovPZM10
8Vitalii LysakFMU8
9Popa AndreiFRM6
10Kasper KonjecznyPZM4
11Gheorghe MarianFRM4
12Andrii RozaliukFMU4
13Comanescu GabrielFRM4
14Toma AlexandruFRM3
15Barabasu FlorinFRM2
16Popa StefanFRM2
17Popa SorinFRM1
18Capitaneanu StefanFRM0

Galerie foto completa AICI!

Rep: Nicușor Lăzărică
Credit Foto: Nicușor Lăzărică


Motorsport Race Management
#ThisIsWhatWeDo
www.MotorsportRaceManagement.ro


 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: