Danilo Petrucci furnizează surpriza în prima zi la Misano

4432

Desfășurate în condiții meteo optime, sesiunile de antrenamente ale clasei MotoGP au furnizat surprize foarte plăcute. Dacă în FP1, Michele Pirro, ride testerul celor de la Ducati a încheiat pe locul al doilea, în FP2, a venit rândul lui Danilo Petrucci de a fi marea surpriză a zilei.

Pilotul echipei Octo Pramac Ducati a semnat referința zilei în antrenamentele libere. El a fost urmat de Maverick Vinales, cel care, a găsit setările optime pentru motocicleta Yamaha doar pe finalul zilei.

Podiumul primei zile a fost completat de liderul surpriză al campionatului, Andrea Dovizioso. Pilotul echipei de uzină Ducati a fost urmat de tandemul de la Repsol Honda, în ordinea Dani Pedrosa și Marc Marquez.

Marc Marquez a fost implicat în FP2 într-un accident cauzat conform declarațiilor sale de Andrea Iannone. În spatele celor de la Honda Repsol, Cal Crutchlow a încheiat pe șase într-o zi relativ bună pentru pilotul britanic.

Michele Pirro a continuat forma excelentă și în a doua sesiune de antrenamente libere și a încheiat pe un superb loc șapte în fața titularului de drept de la Ducati, Jorge Lorenzo. În primii zece, i-am mai regăsit pe Andrea Iannone și Tito Rabat, proaspăt confirmat la Avintia Racing pentru 2018.

Acțiunea de la Misano va continua mâine cu ultimele antrenamente, dar și cu sesiunea de calificări care va determina ordinea pe grila de start pentru întrecerea de duminică după-amiază.

 

Foto – Pramac Ducati