WorldSuperBike cu noroc pentru favoriți

#THAIWorldSBK #WorldSBK

3625

S-a încheiat etapa 02 din WorldSuperBike Championship din Tailanda de pe circuitul Chang International Circuit.

În cursa 1 de ieri de la SuperBike spectacolul a lipsit cu desăvârșire unde Jonathan Rea #1 nu a avut probleme să acumuleze încă 25 de puncte și un Melandri #33 care a terminat pe 4 cu resurse din ce în ce mai puține pe final de cursă.

În cursa 2 de astăzi un Melandri combatitiv dar care din nou fără resursa de final este depășit de Tom Sykes #66 și obține un loc 3.

Skyes se pare că nu reușește să revină la forma unui campion veritabil, va avea mult de muncă în acest sezon.

Unul din norocoșii etapei este Chaz Davies #7 care intrat într-un derapaj controlat prelungit, cade și pierde timp pretios și printr-o inexplicabilă învârtire în jurul motocicletei până să o ridice pentru reintrarea în cursă. Căzătura lui  Savadori cauzată de spargerea morului care a adus ulei pe pista determină un RedFlag. Restartul de cursă îl pune pe Chaz Davies #7 în linia 7 și cu un pluton compact de piloti mult mai facil de depașit. Davies termina pe 6.

Lorenzo Savadori a fost diagnosticat cu multiple contuzii și entorsă cervicală în urma uriasului highside, dar pilotul este ok.

Tom Sykes #66 termina pe 2 cu un Rea învingător cu 4 din 4 și 100 de puncte.

Nici grila inversată nici steagul roșu nu l-au oprit pe Jonathan Rea #1 care pare de neoprit, deja cu 30 de puncte avans față de Chaz Davies #7, Kawasaki ia deja avans consitent la constructori prin dubla de azi.

La SuperSport norocos pare absentul Kenan Sofuoglu care este așteptat la Aragon următoarea etapă a WorldSBK.

Fostul căștigător Roberto Rolfo #44 nu acumulează decât 5 puncte terminând pe un loc 11 iar PJ Jacobsen #99 ca și Jules Cluzel #16 sparg motoarele și abandonează. Se pare ca MV Agusta suferă foarte mult pe circuitle cu linii drepte lungi.

Punctele sunt distribuite 25p către 64 F. CARICASULO loc 1, 20p D. KRAISART și 18p N. TUUL,  nimeni nu reușește să ia un avans suficient pentru a pune probleme turcului.

Situație destul de rară la acest nivel, Kyle Smith #111 este descalificat cu Black Flag în urma nerespectarii sanctiunii Ride Through primită la rândul ei în urma sancționării cu obligarea de a ceda 3 poziții, primită pentru comportantului nesportiv prin împingerea unul alt rider afară de pe circuit, sancțiune nerespectată deasemenea de K Smith.

Acelasi Black Flag îl primește și Gino Rea #4 care nici el nu a respectat penalizarea cu RideTrought în cele 3 tururi puse la dispoziție de regulament.

Este foarte posibil ca doar dupa urmatoarele 3 etape Suofoglu să preia conducerea campionatului destul de lejer.

 

Următoarea etapă ROUND 03 Pirelli Aragón Round 31 MAR – 02 APR – Spania


MotorsportRace Management
#ThisIsWhatWeDo
www.MotorsportRaceManagement.ro


 

Lasă un răspuns