Debut exploziv în Race 1 – WorldSBK Australian Round

#AUSWorldSBK

3660
Jonathan Rea

WorldSBK Australian Round debutează fulminant cu o victorie marca Jonathan Rea #1 Kawasaki și un Tom Sykes #66 pe 3. Kawasaki și-a făcut temele și a comfirmat ce se preconiza pentru Philip Island, Rea doborând în SuperPole și recordul de circuit.

Chaz Davies #7 pe 2 se prezintă din ce în ce mai puternic și va fi coșmarul celor de la Kawasaki. Lupta Kawasaki – Ducati nu va lua prizonieri iar Davies consideră că poate ataca 1.29 și recordul de circuit.

 

Melandri #33 a plecat excelent și a luat fața celor de la Kawa, ducatiștii intrand primi în primul viraj. Lupta s-a dus până în ultimul tur, nu au lipsit depășirile dar noul format al grilei pentru ce-a de-a doua manșă i-a împins pe toți la prudență și s-a rulat cu un ritm fals.

Melandri cu un palmares impresionant de podiumuri comfirmă ca revenirea la Ducati este de bun augur, dar pe o greșeală personală a abandonat aducand și prima pagubă de puncte pentru ducatiști.

Se anunță o manșa a 2-a extrem de spectaculoasă unde nimeni nu se va mai purta cu mănuși.

Grila conform noului regulament pentru manșa a doua se va forma în urma finish-ului din prima manșă, astfel că un accident poate să fie foarte penalizant.

Primii 3 clasati 1,2,3 vor porni pe locurile inversate 9-8-7 astfel câștigătorul pleacă al 9-lea, iar linia 2 și 3, locurile 4,5,6 – 7,8,9 urcă pe linia 1 respectiv 2 pe pozitiile 1,2,3 – 4,5,6.

Acest format este agreat de piloți (oare?) și sperăm să genereze spectacol.

Programul azi:
02:00 02:15 WorldSSP – WUP
02:25 02:40 WorldSBK – WUP
04:30 WorldSSP – Race             – LIVE
06:00 WorldSBK – Race 2          – LIVE

Cursa se poate vedea pe Eurosport în comentariul lui Alex Cocu.


Motorsport Race Managment
#ThisIsWhatWeDo


 

Lasă un răspuns